فطرت آدمی زیبا است و انسان دوستدار زیبایی. فضای زیست انسانی، اعم از محیط کار و محیط زندگی، همواره نخستین بخش از جهان است که انسان در ارتباط با آن قرار دارد. معماری نیز در پاسخ به تامین یکی از نیازهای اولیه بشر یعنی نیاز به مسکن و سرپناه شکل گرفته و تداوم یافته است. در سیر تطور این فن و هنر، مواد و مصالح بسیاری برای ساخت و تکمیل عناصر آن به کار رفتهاند همچون سنگ، خشت، آجر، کاهگل، نی، فلز، سیمان، شیشه و جز اینها. شیشه را میتوان خاصترین و زیباترین مصالح کاربردی در بنا دانست.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی ساخت شیشه، استفاده از این متریال در ساختمانها بسیار رایج گشته است؛ یکی از این کاربریها نرده شیشهای یا هندریل شیشهای است. در ادامه مطلب، درباره نردههای شیشهای خواهیم خواند و به اجزای نرده شیشهای خواهیم پرداخت.
هندریل شیشهای یا نرده شیشهای یک از مدرنترین و زیباترین المانهای معماری در بناهای جدید است که به سبب زیبایی و ظاهر چشمنواز، بسیار محبوب شده است. با پیشرفت تکنولوژی تولید شیشه، استفاده از این ماده جایگزین سنگ و آجر و فلز شده است و در عناصر معماری در فضای داخلی و خارجی ساختمانهای مختلف به کار میرود. نرده شیشهای را میتوان حفاظ یا جان پناهی شیشهای دانست که با توجه به اتصالات و یراقآلات مربوط به آن در طراحی تراس، راهپله (پله معلق، پله گرد) حفاظ دور استخر و نردهها استفاده میشود.
همچنین نرده یا هندریل شیشهای در تمام اقلیمها و شرایط جغرافیایی و بر سطوح صاف، شیبدار قابلیت نصب و اجرا دارد. میتوان گفت قطعه اصلی نرده شیشهای؛ شیشه یا پنل شیشهای است که نقش حفاظتی اصلی را بر عهده دارد. شفافیت شیشه علاوه بر آنکه موجب افزایش جذابیت و زیبایی بنا میشود، چشمانداز و منظر بصری بهتری نیز ارائه میدهد.
پنل شیشه ای از اصلیترین عضو اجزای نرده شیشهای است. این شیشه های بکار رفته در هندریل و پارتیشن شیشه ای باید استحکام بالایی داشته باشد تا امنیت نرده شیشهای را تامین کند. برای تامین ضریب ایمنی و مقاومت شیشه ها صیقل داده شده و دیاموند میشوند.
انواع این شیشهها معمولا به 2 نوع:
هستند که در ادامه به توضیح هرکدام از آنها میپردازیم.
شیشه سکوریت از پر کاربرد ترین شیشهها در اجزای نرده شیشهای است. سکوریت کردن فرآیندی است که در آن ضریب مقاومت شیشه افزایش پیدا میکند. در این فرآیند پس از برش و سنگ زنی آن را در کوره قرار میدهند تا مقاومت حرارتی شیشه تا 3 برابر افزایش پیدا کند و بتواند نوسانات دمایی تا 300 درجه سانتیگراد را تحمل کند. علاوه بر مقاومت حرارتی، سکوریت کردن شیشه باعث میشود ضربه پذیری و مقاومت کششی آن بالا برود و اگر توسط ضربات شدید شکسته شد به قطعات بسیار ریز تبدیل شود تا خطر کمتری را برای افراد به وجود آورد. همچنین شیشههای سکوریت بسیار شفاف هستند و به گذشت زمان رنگ آنها عوض نمیشود.
این شیشه معمولا در اجزای نرده شیشهای در آپارتمان ها و جاهای مسکونی بیشتر استفاده میشود.
شیشه لمینت از چند شیشه سکوریت تشکیل میشود. به نوعی که چند شیشه سکوریت را به هم میچسبانند و در این فرآیند از طلق های PVB (پلی وینیل بوتیرات) استفاده میشود. در این فرآیند مقاومت شیشه در برابر شکستگی بسیار افزایش پیدا کرده و حتی اگر بر اساس ضربات بسیار شدید شکسته شود خرد نشده و طلقهای PVB از پخش شدن آنها در محیط جلوگیری میکند. با توجه به استفاده از طلقهای PVB در شیشه لمینت؛ شیشه لمینت عایق صدا نیز هست. ضخامت شیشه لمینت معمولا 152 میکرومتر است.
رنگ شیشههای لمینت با توجه به شیشهای که لمینت میشود متفاوت است. اگر از شیشه فلوت استفاده شود رنگ آنها سبز میشود ولی اگر از شیشه سوپر کلیر استفاده شود رنگ آنها شفاف باقی خواهد ماند. همچنین میتوان از شیشههای رنگی برای خلق نمای زیباتر استفاده کرد.
از شیشه لمینت در اجزای نرده شیشهای در جاهای پر رفت و آمد مانند اداره ها و … استفاده میشود.
پس از پنلهای شیشه، یراقآلات و اتصالات دیگر جزء مهم از قطعات نرده شیشهای محسوب میشوند. صفحات شیشهای مخصوص نردههای شیشهای با این ابزار تولید میشوند. منظور از یراقآلات و ابزار اتصال در نرده شیشهای، قطعات فلزی از استیل ضدزنگ یا آلومینیوم است که همچون ریلی برای قرار گرفتن پنل شیشه به کار میرود. برخی از اتصالات نیز قطعات و بستهایی مشابه قطعات پازل هستند که فضای قرارگیری یا استحکام بیشتر برای پنل شیشه ایجاد میکنند مثل اتصلات اسپایدری و اتصالات Uشکل که به یو چنل نیز معروف هستند. کلیه این یراقها بنا بر طرح سازه اصلی و نیز نوع شیشه در سازه مثل کف زمین یا سطح پله یا به دستکها یا هندریلها متصل میشوند.
تاپریل یا دستک نیز از دیگر اجزای نرده شیشهای است که برای افزایش ضریب ایمنی نرده شیشهای به کار میرود و اغلب برای محیطهایی که سالمندان و کودکان حضور دارند، گزینه بسیار مناسبی محسوب میشوند. فرم عمومی این دستکها دایره، بیضی یا چهارگوش هستند و از جنس استیل یا آلومینیوم ساخته میشوند.
بیتردید یکی از مهمترین ویژگیهای نرده شیشهای همچون هر نرده دیگر ایجاد حفاظ و حریم امن در فضا است. انتخاب نرده مناسب و کاربردی در فضای موردنظر، اجزای نردهای شیشهای سازگار و همخوان با سازه و نیز توجه به شرایط لازم برای نگهداری و نظافت و دوام نرده شیشهای، از مهمترین عوامل تعیینکننده در امنیت و نگهداری از نرده شیشهای به شمار میروند.
شما میتوانید با مطالعه مقاله <<مقایسه انواع هندریل از نظر کیفیت و قیمت>> اطلاعات دقیق تری در خصوص ایمنی این هندریل ها بدست آورید.
همانگونه که یاد شد، نرده شیشهای یکی از المانهای جذاب و زیبا در معماری مدرن است که به سبب ظاهر زیبا، دید بصری کامل، ضریب مقاومت و ایمنی بالا بسیار محبوب شده است. از مهمترین عوامل در تعیین کیفیت نرده شیشهای انتخاب اجزای هندریل شیشهای باکیفیت و مرغوب است.
در حال حاضر، شرکتها و مراکز بسیاری در زمینه تولید و نصب و اجرای هندریل شیشهای فعالیت میکنند. یکی از بهترین این شرکتها؛ ایماژ نما است که با همکاری نیروهای متخصص و مجرب، در زمینه تولید، نصب و اجرای شیشههای دوجداره، در و پنجرههای عایق و نردههای شیشهای مشاوره و طراحی، خدمات خود را ارائه میدهد.
نظرات کاربران 0