کرتین وال نمایی جذاب و پرکاربرد است که ظاهری مدرن به نمای ساختمان میبخشد. کرتین وال از لحاظ لغوی ترکیبی از دیوار و پرده است که دیوار؛ نقش جداکننده و پرده استعارهای از شفافیت در این نما است. کرتین وال مجموعهای از قابهای آلومینیومی و شیشهای است که با ساختاری شبکهای در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. نمای کرتین وال یک نمای شیشهای است که خودایستا بوده و سنگینی شیشه بر شاسیها باعث میشود تا آسیبهای ناشی از باد و طوفان، به لایه بیرونی ساختمان آسیب نرسانند.
نمای کرتین وال جنسی شیشهای داشته که اگر درست و صحیح نصب شود، قادر است تا وزن بارهای خارجی را تحمل کند و از تحمیل آنها به خود ساختمان جلوگیری کند. نمای کرتین وال یا لامل؛ در عرصهی نماهای مدرن ساختمانی پا به میدان گذاشت. این نما؛ دارای ساختاری خود ایستا بوده که این مدل ساختاری، قادر است تا سنگینی وزن بالای شیشه را بر روی سازه کرتین وال یا همان لاملها و شاسی کشیهای مربوطه تحمل کند و بار مردهای را بر ساختمان تحمیل نکند.
سیستم اجرایی نمای کرتین وال یک ساختار و یا سازه مجزا در ساختمان ایجاد میکند. نمای کرتین وال؛ نمایی تهویهشونده و خشک محسوب میشود که زیبایی آن نسبت به دیگر نماها، تفاوت قابل توجهی دارد. قبل از نمای کرتین وال، نمای فریم لس روی آهن رواج داشت. در نسل قدیم کرتینوالها ، با نصب سیستم فریم لس روی آهن، مشکلاتی همچون آب بندی و هوابندی ایجاد میشد که دیگر این مشکلات وجود ندارند.
نمای کرتین وال، از لحاظ وجود یک نما در ارتفاع بالا بسیار کاربردی است و میتوان گفت که در این مورد یکی از بهترین آنها است. در نمای لامل از مصالح سبک استفاده میشود که ترکیبی از آلومینیوم و شیشه را در بر میگیرد. نکته حائز اهمیت آن است که ساختار آلومینیومی این نما، ورق آلومینیوم و کامپوزیت نمای سرامیکی، که جزو متریالهای پوششی به شمار میروند را در خود دارا است.
نکته مهم برای شناخت نمای کرتین وال آن است که چرا چنین اسمی برای آن بکار میرود؟ نام این نما ترکیبی از واژه دیوار و پرده است. هر دو حائل و مانعی هستند که فضا را به دو بخش تقسیم میکنند اما یکی سخت و دیگری نرم. این نام استعاره از آن است که نمای کرتین وال هم تحمل و سختی دیوار را دارد و هم مانند یک پرده قادر است تا زیبایی خلق کند.
از مهمترین ویژگیهای نمای کرتین وال این است که نوعی عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی دارد. چنین ویژگی مهمی بهینهسازی دمای محیط و نور را ایجاد کرده و مصرف انرژی در ساختمان را کاهش میدهد. این نما مقاومت بسیار مناسبی در برابر فشارهای بیرونی همچون زلزله دارد. از دیگر ویژگیهای نمای کرتین وال نصب آسان آن است. زیبایی این نما زبانزد است و همچنین از لحاظ قیمت و هزینه، نسبت به دیگر نماها اقتصادیتر خواهد بود.
نمای کرتین وال انواع مختلفی دارد که طبقهبندی آن بر حسب پروفیلهای آلومینیومی در آن ایجاد میشود.
انواع نمای کرتین وال عبارت است از:
نمای کرتین وال فریم لس؛ یکی از پرکاربردترین نماهای ساختمان است که زیبایی و جاگذاری مناسبی را ایجاد میکند. این نمای قابی؛ همانطور که از اسمش پیداست، قابی بر روی شیشه ایجاد میکند که توسط لقمههای آلومینیومی متحرک بر روی لامل قرار میگیرد. نمای کرتین وال فریم لس از بیرون، به مانند ژوینهایی دیده میشوند که میان شیشهها قرار دارند.
در همین راستا لازم به ذکر است که نماهای شیشهای نظیر نمای شیشهای فریم لس با کرتین وال فریم لس تفاوت دارد. درواقع در نمای شیشهای فریم لس غیر کرتین وال، بهجای پروفیل آلومینیومی از پروفیل آهنی نظیر قوطی استفاده میشود. درحالیکه در روش نمای کرتین وال شیشهای فریم لس اگر به سطح شیشه بنگریم، شاهد سطحی یک دست خواهیم بود، اما فریمهای شیشهای به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد شد.
نمای کرتین وال نیم فیس کپ یکی از انواع نمای کرتین وال است. سیستم نمای کرتین وال نیم فیس کپ دارای پروفیل های آلومنیومی عمودی است که به صورت مفصلی و با پیچ و مهره به سازه اصلی ساختمان نصب شده که شبکه آلومینیومی و اصلی این نما با اتصال پروفیل های افقی به پروفیل های عمودی ایجاد میشود. پس از آنکه شیشه موقتا در بخش خود نصب شدند، در قسمت عمودی و یا افقی ژوین های موجود از پروفیل الومنیومی نگهدارنده شیشه جهت اتصال همیشگی شیشهها در قاب های نمای کرتین وال، مورد استفاده قرار میگیرد. چسبهای مقاوم و محافظ در برابر اشعهی فرابنفش خورشید نیز در آن استفاده میشود.
برای درک تفاوت دقیقتر این 2 نما میتوانید به مقاله تفاوت کرتین وال فریم لس و فیس کپ در چیست؟ مراجعه فرمایید.
در نمای کرتین وال با سیستم سمی فریم لس، با توجه به طرح معماری ساختمان، به صورت افقی یا عمودی به نسبت درپوش یا لاستیکی که برای تثبیت شیشه مورد استفاده قرار میگیرد، واقع میشود. در چنین سیستمی از نمای کرتین وال ترکیبی بسیار کاربردی از نمای کرتین وال فریم لس و نمای کرتین وال فیس کپ است که نمای بیرونی ساختمان را بسیار زیبا خواهد کرد.
نمای کرتین وال یو چنل جزئی از نمای فریم لس یا فول فریم لس بوده، با این تفاوت که کلاف آلومینیومی دور شیشه در این سیستم وجود ندارد. در این سیستم با بهرهگیری از اسپیسرهای مخصوص شیشه و قطعات کوچک آلومینیومی که در فاصلههای معین در اتصال با لامل قرار میگیرند، کار کرده که با قرار گرفتن پازل شکل این قطعات در فضای خالی داخل اسپیسر و استفاده از چسب استراکچرا قادر هستیم تا به نمایی مشابه با نمای فریم لس با قیمت تمام شده پایین تر دست پیدا کنیم. استفاده از این نما برای ساختمانهایی با ارتفاع بیش از 40 متر خطرناک بوده و پرهیز از آن توصیه میگردد.
ساختار آلومینیومی نمای کرتین وال که به شکل پروفیلهای آلومینیومی، مکانی برای قرارگیری شیشههای نما هستند، لامل نامیده میشوند. نکته قابل ذکر آن است که لاملها در نمای کرتین وال به دو صورت افقی و عمودی وجود خواهند داشت. لاملهای افقی ترنسم و لاملهای عمودی مولیون نامگذاری میشوند.
هنگامی که میخواهیم نمای کرتین وال را در یک ساختمان اجرا کنیم؛ باید توجه داشته باشیم که ترنسم یا همان لامل افقی سایت کوچکتری به نسبت لامل عمودی یا مولیون خواهد داشت. این تفاوت بیانشده در ساز طولی است، اما باید توجه داشت که سایز عرضی لاملها باید یکسان باشند.
شاید این سوال پیش بیاید که دلیل وجود تفاوت طولی در سایز لاملها چیست؟ علت آن است که غالب بار شیشههای نمای کرتین وال بر لاملهای عمودی واقع است. گاهی اوقات پیش میآید که طراحان معماری و سازندگان پروژههای ساختمانی، به منظور بالارفتن زیبایی بصری نما، سایز طولی ترنسم و مولیون را یکسان پیش میبرند.
چنین اقدامی به سلیقه و طبع نظر سازنده و طراح بستگی دارد که سایز طولی آنها را یکسان در نظر بگیرد یا نه. لاملها در برندها و متریالهای گوناگون ارائه میشوند. پرچمدار تولید چنین سازههایی کشور آلمان است.
نمای کرتین وال از سیستمهای موجود نماسازی در معماری مدرن است که ساختار محکمی را برای نمای ساختمان ایجاد میکند. مدل تولید و نصب نمای کرتین وال به این صورت است که سنگینی زیاد شیشههای واقع در نما، وزن خود را بر روی سازه کرتین وال یا همان لاملها و شاسی کشیهای نما قرار نمیدهد و نمیگذارد این سنگینی، آسیبی به دیگر بخشها وارد کند.
در نمای کرتین وال؛ باری از جانب شیشهها و انرژیهای محیطی همچون طوفان، باد یا زمینلرزه به دیگر بخشهای داخلی ساختمان وارد نمیشود و سازه ساختمان را دچار اختلال نمیکند. میتوان نتیجه گرفت، که سیستم نمای لامل یا کرتین وال، سازهای جدا و مستقل از کل ساختمان است. این ویژگی نمای کرتین وال را خاص کرده است.
تفاوت نمای کرتین وال با دیگر نماهای ساختمانی همچون نمای سنگ، نمای آجری و یا نمای چوبی، این است که نمای کرتین وال مجزا از ساختمان است اما دیگر نماها بر دیوارهی خارجی ساختمان نصب میشوند پس لازم است تا ساختمان توانایی حمل وزن این نماها را داشته باشد. نکتهی دیگر این است که در بیان تفاوت میان نمای فریم لس و فیس کپ در نمای کرتین وال، باید دید بیرونی نما را در نظر گرفت.
در نمای فیس کپ میتوان بخشهای آلومینیومی عمودی یا افقی در نما را مشاهده کرد که شیشهها را ازهم متمایز میکند، اما در نمای فریم لس، المانهای آلومینیومی بیرونی حذف شده است. نتیجه آن میشود که دید بصری نما از بیرون بسیار زیبا خواهد بود.
نام این نما ترکیبی از واژه دیوار و پرده است. هر دو حائل و مانعی هستند که فضا را به دو بخش تقسیم میکنند اما یکی سخت و دیگری نرم. این نام استعاره از آن است که نمای کرتین وال هم تحمل و سختی دیوار را دارد و هم مانند یک پرده قادر است تا زیبایی خلق کند. نمای کرتین وال جنسی شیشهای داشته که اگر درست و صحیح نصب شود، قادر است تا وزن بارهای خارجی را تحمل کند و از تحمیل آنها به خود ساختمان جلوگیری کند.
نمای کرتین وال یا لامل؛ در عرصهی نماهای مدرن ساختمانی پا به میدان گذاشت. این نما؛ دارای ساختاری خود ایستا بوده که این مدل ساختاری، قادر است تا سنگینی وزن بالای شیشه را بر روی سازه کرتین وال یا همان لاملها و شاسی کشیهای مربوطه تحمل کند و بار مردهای را بر ساختمان تحمیل نمیکند. انواع نمای کرتین وال به شرح زیر است:
از مهمترین ویژگیهای نمای کرتین وال این است که نوعی عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی دارد. چنین ویژگی مهمی بهینه سازی دمای محیط و نور را ایجاد کرده و مصرف انرژی در ساختمان را کاهش میدهد. این نما مقاومت بسیار مناسبی در برابر فشارهای بیرونی همچون زلزله دارد. نمای کرتین وال، از لحاظ وجود یک نما در ارتفاع بالا بسیار کاربردی است و میتوان گفت که در این مورد یکی از بهترین آنها است. در نمای لامل از مصالح سبک استفاده میشود که ترکیبی از آلومینیوم و شیشه را در بر میگیرد.
نظرات کاربران 0