نمای کرتین وال یکی از انواع نماهای مورد استفاده در ساختمان است که امروز طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این نوع نما به خاطر هزینههای پایین در نگهداری و مدل طراحیهای خاص مورد توجه قرار گرفته است و تاثیر بسیاری نیز در زیبایی نمای شهر و ساختمانها دارد. این نما مدلها ی مختلفی دارد که در ادامه شما با انواع نمای کرتین وال آشنا خواهید شد، این نما به خاطر خاصیت ترکیبپذیری با دیگر مصالح مثل سنگ، سرامیک و آلومینیوم، دست طراحان را باز گذاشته است تا طرحهای جدید و خلاقانهای از خود به جای بگذارند و همین خلق تصاویر بصری جدید برای ساختمانها، رقابتی را میان طراحان شکل داده که به زیبایی هر چه بیشتر نماها کمک بسیاری کرده است.
نمای کرتین وال علاوه بر زیبایی، به لحاظ مکانیکی و سازهای نیز ویژگیهای خاصی دارد. این نما هیچ وزن و فشاری را جز وزن و فشارهای محیط را تحمل نمیکند و به سازه ساختمان نیز باری اضافهتر وارد نمیکند و همچنین هیج دخالتی در انتقال بارهای مرده و زنده به سازه ساختمان ندارد. نورگیری ساختمان نیز با این نوع از نما بسیار بهتر از هر نوع نمای دیگری است و همه قسمتهای ساختمان در طول روز از نور طبیعی استفاده خواهد کرد و در نتیجه مصرف انرژی در ساختمانهایی با نمای کرتین وال و شیشه دو جداره به شدت کمتر است. همچنین سرعت بالای اجرا و نصب این نوع نما در ساختمان نیز یکی دیگر از مزیتهایی است که انتخاب این نوع نما را بیشتر کرده است.
انواع نمای کرتین وال با توجه به نوع سازه آن و نوع اجرای آن متفاوت است و بنا بر شرایط پروژه قابل تغییر است. این نماها میتوانند در مدلهای مختلف تولید و نصب شوند که این هم یکی دیگر از ویژگیهای نمای کرتین وال است. عوامل بسیاری در تعیین مدل نما نقش دارند که عبارتند از مکان و نوع دسترسی به کارگاه پروژه، زمانبندی پروژه و زمان در نظر گرفته شده برای نصب و اجرای نما، مشخصات سازهای و نوع آن، هزینه در نظر گرفته شده برای نما و طراحی کلی و معماری سازه.
تفاوت مدلها و انواع نماهای کرتین وال، بیشتر در نمای خارجی آنهاست و فرق بسیاری در استحکام و طول عمر و عایقبندی آنها نیست؛ حتی محاسبات مدلها و نوعهای مختلف نیز تقریبا با هم یکسان است و نحوه نصب سازهها و لاملهای عمودی و افقی نیز در سیستمهای مختلف نمای کرتین وال مشابه است. تفاوت عمده این مدلها در فضای در نظر گرفته شده بین لاملها و نحوه گذاشتن شیشهها در نما است که باعث تفاوت ظاهری در بخش خارجی نما میشود.
سازه اصلی نمای کرتین وال نیز در بیشتر پروژهها، آلومینیوم است. این انتخاب به خاطر ویژگیها و خواص منحصر به فرد آلومینیوم است که هم به نسبت وزن کم آن مقاومت بسیار خوبی دارد و هم با توجه به خاصیت اکسترودی که دارد احتمال شکستن بسیار کمی دارد و برای تولید مقاطع پیچیده و مستحکم بسیار مناسب است.
هر کدام از این نماها ویژگیها و نحوه نصب متفاوتی دارند که در ادامه خواهیم دید:
نمای کرتین وال فیس کپ یا همان درپوش دار، با سازههای آلومینیومی و لاملهای افقی و عمودی، شبیه به دیگر انواع نمای کرتین وال است. در این نوع از نمای کرتین وال، شیشه به طور مستقیم روی لاملهای افقی و عمودی نصب میشود. لاملهای افقی ترنسم و لاملهای عمودی در این نما مولیون نام دارند، که ترنسمها نسبت به مولیونها طول کمتری دارند اما عرض هر دوی این لاملها با هم برابر است؛ چرا که بار بیشتری از شیشهها روی لاملهای عمودی است. البته ممکن است در بعضی طراحیها شما مشاهده کنید که طول این دو لامل افقی و عمودی نیز با هم یکسان است، بعضی از طراحان و مهندسان به خاطر زیبایی و جلوه دیداری نما، طول آنها را با هم یکسان میگیرند. بعد از نصب این لاملها و استراکچر کلی نما، شیشهها از سمت بیرونی نما روی سازه قرار میگیرد و فیکس و ثابت میشود. فضای بین شیشهها به وسیله پروفیلهای شیشهخور و درپوشها پوشانده می شود و در محل اتصال به طور کامل آببندی و همینطور هوابندی میشود.
این نوع نما بیشتر برای ساختمانهایی با کاربرد اداری و تجاری استفاده میشود و با حضور نماهای بسیاری در این حوزه، در اروپا و آمریکا همچنان نمای فیس کپ مورد توجه و استقبال است. در این نوع از نما میتوان از شیشه دوجداره یا سه جداره استفاده کرد و هیچ محدودیتی در رنگ سازه نمای کرتین وال فیس کپ وجود ندارد.
در نمای کرتین وال فریم لس لاملهای افقی و عمودی با سایزهای مختلف ساخته و روی یک فریم فولادی نصب و فیکس میشوند. در این نوع نما دیگر اثری از درپوشها نیست و برای فیکس کردن و عایقبندی شیشهها از چسبهای مخصوص و لاستیکهای EPDM استفاده میشود. فاصله شیشهها در این نوع از نمای کرتین وال بسیارکم است، به طوری که فریم فولادی حائل قابهای آلومینیومی از بیرون نما و روبهرو اصلا دیده نمیشود.
سطح خارجی نمای کرتین وال مدل فریم لس، نسبتا یکنواخت است و فضای بین لاملها بسیار ناچیز است و این فضای خالی از ۲ سانتی متر بیشتر نخواهد شد. شیشههای مورد استفاده در این نوع نما میتواند تک جداره و شیشه دوجداره باشد و امکان تعبیه بازشوهای مخفی نیز در نمای فریم لس وجود دارد.
در سیستم فریم لس شیشهها راحتتر از مدلهای دیگر تعویض میشوند و ظرافت و زیبایی بصری بیشتری به نسبت مدلهای دیگر نمای کرتین وال دارد؛ همچنین هر یک از فریمهای نمای فریم لس در برابر زلزله عملکرد مستقلی دارد و تنشهای سازه اصلی ساختمان روی شیشهها نیست.
نظرات کاربران ۰