تهران - بلوار اندرزگو - خ سلیمانی غربی - بن بست لادن - پلاک 9
  • تلفن تماس 02122394997

  • آدرس ایمیل

آشنایی با نمای کرتین وال، برای ساخت نمایی جذاب

آشنایی با نمای کرتین وال، برای ساخت نمایی جذاب
کرتین وال نمایی جذاب و پرکاربرد
است که ظاهری مدرن به نمای ساختمان می­بخشد. کرتین وال از لحاظ لغوی ترکیبی از دیوار و پرده است که دیوار؛ نقش جداکننده و پرده استعاره­‌ای از شفافیت در این نما است. کرتین وال مجموعه­‌ای از قاب­های آلومینیومی و شیشه­‌ای است که با ساختاری شبکه­‌ای در کنار یکدیگر قرار گرفته­اند. نمای کرتین وال یک نمای شیشه‌­ای است که خودایستا بوده و سنگینی شیشه بر شاسی‌­ها باعث می­شود تا آسیب­‌های ناشی از باد و طوفان، به لایه بیرونی ساختمان آسیب نرسانند.

نمای کرتین وال چیست؟

نمای کرتین وال جنسی شیشه‌­ای داشته که اگر درست و صحیح نصب شود، قادر است تا وزن بارهای خارجی را تحمل کند و از تحمیل آن­ها به خود ساختمان جلوگیری کند. نمای کرتین وال یا لامل؛ در عرصه‌­ی نماهای مدرن ساختمانی پا به میدان گذاشت. این نما؛ دارای ساختاری خود ایستا بوده که این مدل ساختاری، قادر است تا سنگینی وزن بالای شیشه را بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های مربوطه تحمل کند و بار مرده‌ای را بر ساختمان تحمیل نکند.

سیستم اجرایی نمای کرتین وال یک ساختار و یا سازه مجزا در ساختمان ایجاد می­کند. نمای کرتین وال؛ نمایی تهویه‌­شونده و خشک محسوب می­شود که زیبایی آن نسبت به دیگر نماها، تفاوت قابل توجهی دارد. قبل از نمای کرتین وال، نمای فریم لس روی آهن رواج داشت. در نسل قدیم کرتین­‌وال­‌ها ، با نصب سیستم فریم لس روی آهن، مشکلاتی همچون آب بندی و هوابندی ایجاد می­شد که دیگر این مشکلات وجود ندارند.

نمای کرتین وال، از لحاظ وجود یک نما در ارتفاع بالا بسیار کاربردی است و می­توان گفت که در این مورد یکی از بهترین آن­ها است. در نمای لامل از مصالح سبک استفاده می­شود که ترکیبی از آلومینیوم و شیشه را در بر می­گیرد. نکته حائز اهمیت آن است که ساختار آلومینیومی این نما، ورق آلومینیوم و کامپوزیت نمای سرامیکی، که جزو متریال­های پوششی به شمار می­روند را در خود دارا است.

چرا به این نما کرتین وال گفته می­شود؟

نمای-کرتین-وال-چیست

نکته مهم برای شناخت نمای کرتین وال آن است که چرا چنین اسمی برای آن بکار می­رود؟ نام این نما ترکیبی از واژه دیوار و پرده است. هر دو حائل و مانعی هستند که فضا را به دو بخش تقسیم می­کنند اما یکی سخت و دیگری نرم. این نام استعاره از آن است که نمای کرتین وال هم تحمل و سختی دیوار را دارد و هم مانند یک پرده قادر است تا زیبایی خلق کند.

نمای کرتین وال چه ویژگی مهمی دارد؟

از مهم­ترین ویژگی­های نمای کرتین وال این است که نوعی عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی دارد. چنین ویژگی مهمی بهینه­‌سازی دمای محیط و نور را ایجاد کرده و مصرف انرژی در ساختمان را کاهش می­دهد. این نما مقاومت بسیار مناسبی در برابر فشارهای بیرونی همچون زلزله دارد. از دیگر ویژگی­های نمای کرتین وال نصب آسان آن است. زیبایی این نما زبان‌­زد است و همچنین از لحاظ قیمت و هزینه، نسبت به دیگر نماها اقتصادی­‌تر خواهد بود.

مقایسه انواع نمای کرتین وال و آشنایی با آن­ها

نمای کرتین وال انواع مختلفی دارد که طبقه‌­بندی آن بر حسب پروفیل‌­های آلومینیومی در آن ایجاد می­شود.

انواع نمای کرتین وال عبارت است از:

 نمای کرتین وال فریم لس

نمای کرتین وال فریم لس؛ یکی از پرکاربردترین نماهای ساختمان است که زیبایی و جاگذاری مناسبی را ایجاد می­کند. این نمای قابی؛ همانطور که از اسمش پیداست، قابی بر روی شیشه ایجاد می­کند که توسط لقمه­‌های آلومینیومی متحرک بر روی لامل قرار می­گیرد. نمای کرتین وال فریم لس از بیرون، به مانند ژوین­‌هایی دیده می­شوند که میان شیشه­‌ها قرار دارند.

در همین راستا لازم به ذکر است که نماهای شیشه‌ای نظیر نمای شیشه‌ای فریم لس با کرتین وال فریم لس تفاوت دارد. درواقع در نمای شیشه‌ای فریم لس غیر کرتین وال، به‌جای پروفیل آلومینیومی از پروفیل آهنی نظیر قوطی استفاده می‌شود. درحالی‌که در روش نمای کرتین وال شیشه‌ای فریم لس اگر به سطح شیشه بنگریم، شاهد سطحی یک دست خواهیم بود، اما فریم‌های شیشه‌ای به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد شد.

نمای کرتین وال نیم فیس کپ

نمای کرتین وال نیم فیس کپ یکی از انواع نمای کرتین وال است. سیستم نمای کرتین وال نیم فیس کپ دارای پروفیل های آلومنیومی عمودی است که به صورت مفصلی و با پیچ و مهره به سازه اصلی ساختمان نصب شده که شبکه آلومینیومی و اصلی این نما با اتصال پروفیل های افقی به پروفیل های عمودی ایجاد می­شود. پس از آن­که شیشه­ موقتا در بخش خود نصب شدند، در قسمت عمودی و یا افقی ژوین های موجود از پروفیل الومنیومی نگهدارنده شیشه جهت اتصال همیشگی شیشه‌­ها در قاب های نمای کرتین وال، مورد استفاده قرار می­گیرد. چسب­‌های مقاوم و محافظ در برابر اشعه­‌ی فرابنفش خورشید نیز در آن استفاده می­شود.

برای درک تفاوت دقیق‌‍‌تر‌ این 2 نما می‌توانید به مقاله تفاوت کرتین وال فریم لس و فیس کپ در چیست؟ مراجعه فرمایید.

نمای کرتین وال سیستم سمی فریم لس

در نمای کرتین وال با سیستم سمی فریم لس، با توجه به طرح معماری ساختمان، به صورت افقی یا عمودی به نسبت درپوش یا لاستیکی که برای تثبیت شیشه مورد استفاده قرار می­گیرد، واقع می­شود. در چنین سیستمی از  نمای کرتین وال ترکیبی بسیار کاربردی از نمای کرتین وال فریم لس و نمای کرتین وال فیس کپ است که نمای بیرونی ساختمان را بسیار زیبا خواهد کرد.

نمای کرتین وال یوچنل

نمای کرتین وال یو چنل جزئی از نمای فریم لس یا فول فریم لس بوده، با این تفاوت که کلاف آلومینیومی دور شیشه در این سیستم وجود ندارد. در این سیستم با بهره­گیری از اسپیسرهای مخصوص شیشه و قطعات کوچک آلومینیومی که در فاصله­های معین در اتصال با لامل قرار می­گیرند، کار کرده که با قرار گرفتن پازل شکل این قطعات در فضای خالی داخل اسپیسر و استفاده از چسب استراکچرا قادر هستیم تا به نمایی مشابه با نمای فریم لس با قیمت تمام شده پایین تر دست پیدا کنیم. استفاده از این نما برای ساختمان­هایی با ارتفاع بیش از 40 متر خطرناک بوده و پرهیز از آن توصیه می­گردد.

در نمای کرتین وال، لامل چه کاربردی دارد؟

آشنایی با نمای کرتین وال برای ساخت بنایی جذاب

ساختار آلومینیومی نمای کرتین وال که به شکل پروفیل‌­های آلومینیومی، مکانی برای قرارگیری شیشه­‌های نما هستند، لامل نامیده می­شوند. نکته قابل ذکر آن است که لامل­‌ها در نمای کرتین وال به دو صورت افقی و عمودی وجود خواهند داشت. لامل‌های افقی ترنسم و لامل‌های عمودی مولیون نامگذاری می­شوند.

هنگامی که می­خواهیم نمای کرتین وال را در یک ساختمان اجرا کنیم؛ باید توجه داشته باشیم که ترنسم یا همان لامل افقی سایت کوچک­تری به نسبت لامل عمودی یا مولیون خواهد داشت. این تفاوت بیان­شده در ساز طولی است، اما باید توجه داشت که سایز عرضی لامل­‌ها باید یکسان باشند.

شاید این سوال پیش بیاید که دلیل وجود تفاوت طولی در سایز لامل­‌ها چیست؟ علت آن است که غالب بار شیشه­‌های نمای کرتین وال بر لامل­‌های عمودی واقع است. گاهی اوقات پیش می­آید که طراحان معماری و سازندگان پروژه­های ساختمانی، به منظور بالارفتن زیبایی بصری نما، سایز طولی ترنسم و مولیون را یکسان پیش می­برند.

چنین اقدامی به سلیقه و طبع نظر سازنده و طراح بستگی دارد که سایز طولی آن­ها را یکسان در نظر بگیرد یا نه. لامل‌ها در برندها و متریال­‌های گوناگون ارائه می­شوند. پرچم­دار تولید چنین سازه­‌هایی کشور آلمان است.

چه چیزی به نمای کرتین وال ویژگی­ های شاخص می­بخشد؟

نمای کرتین وال از سیستم‌­های موجود نماسازی در معماری مدرن است که ساختار محکمی را برای نمای ساختمان ایجاد می­کند. مدل تولید و نصب نمای کرتین وال به این صورت است که سنگینی زیاد شیشه‌های واقع در نما، وزن خود را بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های نما قرار نمی­دهد و نمی­گذارد این سنگینی، آسیبی به دیگر بخش­‌ها وارد کند.

در نمای کرتین وال؛ باری از جانب شیشه­‌ها و انرژی­‌های محیطی همچون طوفان، باد یا زمین­لرزه به دیگر بخش­های داخلی ساختمان وارد نمی­شود و سازه ساختمان را دچار اختلال نمی­کند. می­توان نتیجه گرفت،‌ که سیستم نمای لامل یا کرتین وال، سازه­ای جدا و مستقل از کل ساختمان است. این ویژگی نمای کرتین وال را خاص کرده است.

تفاوت نمای کرتین وال با دیگر نماهای ساختمانی همچون نمای سنگ، نمای آجری و یا نمای چوبی، این است که نمای کرتین وال مجزا از ساختمان است اما دیگر نماها بر دیواره­ی خارجی ساختمان نصب می­شوند پس لازم است تا ساختمان توانایی حمل وزن این نماها را داشته باشد. نکته­ی دیگر این است که در بیان تفاوت میان نمای فریم لس و فیس کپ در نمای کرتین وال، باید دید بیرونی نما را در نظر گرفت.

در نمای فیس کپ می­توان بخش­های آلومینیومی عمودی یا افقی در نما را مشاهده کرد که شیشه‌ها را ازهم متمایز می‌کند، اما در نمای فریم لس، المان‌های آلومینیومی بیرونی حذف شده است. نتیجه آن می­شود که دید بصری نما از بیرون بسیار زیبا خواهد بود.

با نمای کرتین وال، انواع آن و ویژگی­ های منحصر به فرد آن آشنا شدیم

نام این نما ترکیبی از واژه دیوار و پرده است. هر دو حائل و مانعی هستند که فضا را به دو بخش تقسیم می­کنند اما یکی سخت و دیگری نرم. این نام استعاره از آن است که نمای کرتین وال هم تحمل و سختی دیوار را دارد و هم مانند یک پرده قادر است تا زیبایی خلق کند. نمای کرتین وال جنسی شیشه­‌ای داشته که اگر درست و صحیح نصب شود، قادر است تا وزن بارهای خارجی را تحمل کند و از تحمیل آن­ها به خود ساختمان جلوگیری کند.

 نمای کرتین وال یا لامل؛ در عرصه‌­ی نماهای مدرن ساختمانی پا به میدان گذاشت. این نما؛ دارای ساختاری خود ایستا بوده که این مدل ساختاری، قادر است تا سنگینی وزن بالای شیشه را بر روی سازه کرتین وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های مربوطه تحمل کند و بار مرده‌ای را بر ساختمان تحمیل نمی‌کند. انواع نمای کرتین وال به شرح زیر است:

  • نمای کرتین وال فریم لس
  • نمای کرتین وال نیم فیس کپ
  • نمای کرتین وال سیستم سمی فریم لس
  • نمای کرتین وال یوچنل

از مهم­ترین ویژگی­‌های نمای کرتین وال این است که نوعی عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی دارد. چنین ویژگی مهمی بهینه ­سازی دمای محیط و نور را ایجاد کرده و مصرف انرژی در ساختمان را کاهش می­دهد. این نما مقاومت بسیار مناسبی در برابر فشارهای بیرونی همچون زلزله دارد. نمای کرتین وال، از لحاظ وجود یک نما در ارتفاع بالا بسیار کاربردی است و می­توان گفت که در این مورد یکی از بهترین آن­ها است. در نمای لامل از مصالح سبک استفاده می­شود که ترکیبی از آلومینیوم و شیشه را در بر می­گیرد.

Rate this post

مطالب مرتبط

نظرات کاربران 0