انواع پنجرههای مختلف موجود در بازار قاعدتا شما را برای انتخاب بنجره مناسب برای خانهتان یا پروژهای که در دست ساخت دارید، سردرگم خواهد کرد. یکی از این انواع پنجره موجود، پنجرههای UPVC هستند که مدلهای مختلفی هم دارند. در این مقاله هر آنچه باید درباره پنجره UPVC بدانید را به شما خواهیم گفت و بعد از خواندن آن میتوانید تصمیم قاطع و درستی برای پنجرههای بلاتکلیفتان بگیرید.
ابتدا باید بدانیم که UPVC چیست و از چه موادی تشکیل شده است؛ ماده اولیه تشکیل دهنده UPVC که مخفف Unplasticicized Poly vinyl CHLORIDE است، PVC است که خود از ترکیبی از وینیل و کلر است؛ این ماده اولین بار در سال ۱۸۳۵ توسط ویکتور رگنالت کشف شد. UPVC در اثر انجام فرایندهای شیمیای روی PVC به دست میآید که این فرایندها باعث میشود، مادهای سخت در برابر عوامل طبیعی مثل شرایط آب و هوایی به دست آید. این ماده به خاطر ترکیبپذیری کمی که دارد، بسیار بادوام است و میتوان سالها از آن استفاده کرد بدون آنکه تغییری در آن ایجاد یا خراب شود. UPVC علاوه بر ساخت در و پنجره در صنایعی مثل لولهسازی و دندانپزشکی نیز پر مصرف است و کاربرد زیادی دارد، یکی دیگر از مزینتهای این ماده، نداشتن BPA است که در نتیجه ضرری هم برای سلامتی ندارد.
ماده UPVC یکی از بادوامترین و در عین حال ارزانترین مصالحی است که میتوان از آن در تولید استفاده کرد، این ماده به دلیل پایایی زیاد، هرگز نمیپوسد و زنگ هم نمیزند، رنگ آن از بین نمیرود و به راحتی نمیشکند و در برابر آتش و آب نیز مقاومت بسیار بالایی دارد. اگر وسایل و ملزومات ساخته شده از UPVC خش بردارد نیز میتوان مشکل به وجود آمده را با پولیش کردن آن حل کرد، این مواد و مصالح به صورت کامل نیز قابل بازیافت هستند و به طبیعت نیز آسیبی نمیزنند. UPVC به خاطر سبکی و راحتی کار با آن و همچنین هزینه پایین آن به نسبت مزایای آن مورد استقبال قرار گرفته است.
درصد استفاده از در و پنجرههای UPVC در سالهای اخیر در کشورهای اروپایی بیش از ۶۰ درصد است که نشان از مزیتهای بسیار این مصالح و رضایت استفادهکنندگان از آن دارد.
یکی از کاربردهای UPVC استفاده از آن برای ساخت درب و پنجره است. قبل از پنجرههای UPVC، از پنجرههای PVC یا پلی وینیل کلراید، بیشتر استفاده میشد که علیرغم مزیتهای بسیاری که داشت، عایق دمایی مناسبی به شمار نمیرفت و در برابر تغییرات دمایی مقاومت خوبی نداشت. بعد از بررسیهای کارشناسان، در اوایل سال ۱۹۶۰، برای برطرف کردن این مشکل، به استفاده از UPVC روی آوردند؛ این نوع پنجرهها که برای ساخت آن از UPVC استفاده شده است، امروزه طرفداران بسیاری دارد و از جمله مصالح پرکاربرد است.
در تولید پنجرههای UPVC ملاکها و معیارهای بسیاری مورد بررسی قرار میگیرند تا از نظر کیفیت مورد تایید باشند، مقاومت پروفیلهای UPVC در برابر ضربه یا بعد از گرم شدن، تست کجی، ابعاد و هندسه پروفیل، تست جوش، آزمایش شکل ظاهری، تست جرم واحد طول، تست برگشتپذیری حرارت و … از جمله آزمایشها و تستهایی است که در کارخانه بعد از ترکیب و فرمدهی پروفیلها انجام میشود.
پنجرههای UPVC با شیشههای دوجدار و چندجداره تولید میشوند و انواع مختلفی هم دارند که هر کدام مزایایی دارد و برای شرایطی مناسب است که در ادامه آنها را خواهیم دید.
این نوع پنجرهها باز و بسته نمیشوند و فقط روی سازه و فریم پنجره به صورت ثابت فیکس میشود. این مدل پنجره دوجداره هم قیمت مناسبتری به نسبت بقیه مدلها دارد و هم عایق حرارتی و انرژی و صوتی بهتری هم هست.
پنجرههای کشویی دو لنگه دارند که به طور معمول یکی از لنگهها ثابت و دیگری متحرک است. این مدل از گذشته همواره مورد استقبال بوده و استفاده بسیاری در ساختمانها دارد.
این مدل از پنجرههای با یک لنگه ثابت بیشتر کاربرد دارد، در پنجرههای UPVC با دو لنگه متحرک شما میتوانید هر کدام از لنگهها را به طرفین تکان دهید. طبیعتا هزینه این مدل از پنجره تک لنگه بیشتر خواهد بود.
نظرات کاربران ۰