تهران - بلوار اندرزگو - خ سلیمانی غربی - بن بست لادن - پلاک 9
  • تلفن تماس 02122394997

  • آدرس ایمیل

روش‌های اجرای نمای کرتین وال

روش‌های-اجرای-نمای-کرتین-وال

تابه‌حال برای­تان پیش‌آمده در هنگام راه‌ رفتن در کوچه یا خیابان، نمای یک ساختمان و شکل ظاهری آن  توجه شما را به خود جلب کند و باعث شود به آن خیره شوید؟ شاید هم گاهی با دیدن یک ساختمان با نمایی شیک تمایل زیادی به سکونت در آن پیدا کرده باشید. بی شک نمی‌توان انکار کرد که ظاهر شکیل و زیبا می‌تواند تأثیر مثبتی روی افراد داشته باشد.

جدا از بحث زیبایی شکل ظاهری، نمای بیرونی ساختمان باید دارای مقاومت بالایی باشد. لازم است این نما دارای ویژگی‌هایی باشد که بتواند در برابر عوامل طبیعی مقاوم بوده و از ساختمان در برابر خطرات و حوادث محافظت کند. هم چنین توجه به نکاتی از جمله نوع ساختمان، شرایط محیطی، تعداد طبقات و فاکتورهای مهم دیگری که در طراحی باید به آن‌ها توجه داشت، حائز اهمیت است.

وقتی بحث درباره ساختمان و نمای آن باشد، آشنایی با کرتین وال ضرورت می‌یابد. در روش‌های اجرای نمای کرتین وال، هم به بحث شکل ظاهری اهمیت داده می‌شود و هم نقش محافظتی ساختمان موردتوجه قرار می‌گیرد.  کرتین وال که یکی از  مطرح‌ترین نوع نماهای شیشه‌ای محسوب می‌شود، در دسته نماهای مدرن قرار می‌گیرد.

اولین‌بار انواع سیستم اجرای نمای کرتین وال توسط مهندسان معمار آلمانی مورداستفاده قرار گرفت. به دلیل کیفیت بالا و ویژگی‌های منحصربه‌فردی که این سیستم دارد، با استقبال زیادی مواجه شد. در اواسط قرن بیستم، نحوه اجرای نمای کرتین وال در کشورهای مختلف دنیا مطرح شد. به‌سرعت و در مدت زمان کوتاهی طرف‌داران بسیاری پیدا کرد و  به یک خصوصیت مهم در معماری و طراحی تبدیل شد. روزبه‌روز نیز بر پیشرفت این نوع از نماها افزوده می‌شود.

با اینکه مدت‌زمان زیادی نیست که این سیستم وارد ایران شده است، اما به‌سرعت در حال گسترش است و می‌توان ساختمان‌ها و سازه‌های بسیاری را با نمای کرتین وال در خیابان‌ها دید. در ابتدا از چنین نماهایی فقط در پروژه‌ها و برنامه‌های تجاری استفاده می‌شد. امروزه به دلیل کیفیت بالا و طیف وسیع کاربرد این سیستم، از آن در طراحی و ساخت پروژه‌های غیرتجاری و حتی ساختمان‌های معمولی استفاده می‌شود.

کرتین وال با مقاومت بالایی که دارد می‌تواند استحکام زیادی برای ساختمان فراهم کند. علاوه بر این، ظاهر شیشه‌ای، جلوه‌ای لوکس و جذاب به سازه بخشیده و به زیباسازی شهر کمک می‌کند. سیستم‌های مختلفی برای کرتین وال وجود دارد. با ما در این مقاله همراه باشید تا با روش‌های اجرای کرتین وال آشنا شویم.

از کرتین وال چه می‌دانید؟

روش‌های-اجرای-کرتین-وال

پیش از آنکه به بحث درمورد انواع سیستم اجرای نمای کرتین وال و روش‌های آن بپردازیم، لازم است اندکی با مفهوم کلی آن آشنا شویم. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، در بین نماهای شیشه‌ای کرتین وال‌ کاربرد بسیار زیادی دارد. این نما که با نام لامل هم شناخته می‌شود به‌عنوان سازه‌ای جداگانه در ساختمان است. یعنی این سازه تحمل وزن خود را دارد و در واقع هیچ بار اضافی ای به ساختمان وارد نمی‌کند. به این ویژگی کرتین وال به‌اصطلاح خود ایستایی یا self-support گفته می می‌شود.

نحوه اجرای کرتین وال باتوجه ‌به شرایط مختلف می‌تواند تغییر کند. همان‌طور که از نام آن پیداست، این نما هم کاربرد یک دیوار و هم ویژگی یک پرده را دارا است. کرتین وال به‌عنوان یک پوشش برای نمای ساختمان محسوب می‌شود. علاوه بر این می‌تواند کاربرد یک دیوار را داشته باشند. این بدان معناست که نقش حایل و مانع داشته و بخشی را از بخشی دیگر جدا می‌کند.

کرتین وال که جزو نماهای خشک محسوب می‌شود، هم ظاهر زیبا و منحصربه‌فردی دارد و هم از ویژگی‌های مقاومتی بالا برخوردار است. اگر این نماها به‌درستی و به‌صورت اصولی نصب شوند می‌توانند در برابر تغییر شرایط محیطی از ساختمان محافظت کنند. در بلایای طبیعی مانند طوفان، زلزله، بادهای شدید و سایر شرایط نامساعد جوی می‌توان به نقش مهم نمای کرتین وال پی برد.

این نما که هم مستحکم است و هم مؤلفه‌های زیبایی‌شناسی را رعایت می‌کند، به‌صورت صنعتی ساخته شده و ساختاری آلومینیومی دارد. اما باتوجه‌به فراوانی گونه‌های مختلفی که از آن‌ها وجود دارد، بسیاری از ما ممکن است نوع شیشه‌ای آن را مشاهده کرده باشیم. چراکه بسیار پرکاربرد است. در ادامه مقاله بیشتر درمورد روش‌های اجرای نمای کرتین وال، ویژگی‌های این نما و انواع آن صحبت خواهیم کرد.

انواع سیستم اجرای نمای کرتین وال

انواع-سیستم-اجرای-نمای-کرتین-وال

باتوجه‌به کاربرد گسترده‌ای که امروزه این نما پیدا کرده و جایگزینی آن با نماهای سنگی و آجری، آشنایی با انواع سیستم اجرای نمای کرتین وال ضرورت می‌یابد.  این نوع از نما باتوجه‌به فاکتورهای مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. در یک دسته‌بندی می‌توان آن‌ها را بر اساس شکل ظاهری به دودسته کلی قاب‌دار و بدون قاب تقسیم کرد. هر دسته از این‌ سیستم‌ها کاربرد ویژه خود را داشته و ظاهری متفاوت و زیبا به ساختمان می‌بخشند.

سیستم قاب‌دار یا فیس کپ (face cap)

نحوه-اجرای-نمای-کرتین-وال-در-سیستم-قاب‌دار-یا-فیس-کپ-(face-cap)

نحوه اجرای نمای کرتین وال در این سیستم به این صورت است که شیشه‌ها بین لامل‌ها جای گرفته و آن‌ها را از هم جدا نگه می‌دارند. در این نوع نما از درپوش (cap) برای استحکام و ثابت نگه‌داشتن شیشه‌ها سر جای خود استفاده می‌کنند. بر اساس همین درپوش است که سیستم فیس کپ به دو نوع نیمه درپوش‌دار و کاملاً درپوش‌دار تقسیم می‌شود.

در سیستم نیمه درپوش‌دار یکی از قاب‌ها در جهت افقی  یا عمودی دارای درپوشش آلومینیومی است. درحالی‌که در نوع کاملاً درپوش‌دار هر دو قاب افقی و عموی درپوش آلومینیومی دارند. روش‌های اجرای نمای کرتین وال در سیستم قاب‌دار از هر نوعی که باشد، می‌تواند جلوه خاصی به ساختمان ببخشد.

سیستم بدون قاب یا فریم لس (frameless)

نحوه-اجرای-نمای-کرتین-وال-در-سیستم-بدون-قاب-یا-فریم-لس-(frameless)

همان‌طور که  از نام این نوع سیستم پیداست، بدون قاب بوده و درپوش آلومینیومی در نمای خارجی سازه دیده نمی‌شود. به‌جای استفاده از قاب از چسب‌های ویژه‌ای برای فیکس کردن و استحکام شیشه‌ها در بین لامل‌ها  استفاده می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود که نمای ساختمان  به‌صورت یکپارچه درآمده و از شکل ظاهری زیبایی برخوردار شود. بسیاری از افراد به دلیل ظاهر جذاب‌تر، این سیستم را به سایر مدل‌ها ترجیح می‌دهند. در ادامه درباره روش‌های اجرای نمای کرتین وال در سیستم بدون قاب توضیحاتی خواهیم داد.

برای درک بهتر تفاوت کرتین وال فریم لس و فیس کپ می‌توانید به مقاله آن مراجعه فرمایید.

سیستم فریم لس و روش‌های اجرای کرتین وال در این سیستم

یکی از روش‌های اجرای کرتین وال به‌کاربردن سیستم بدون قاب یا فریم لس است که پیش‌تر به آن اشاره کردیم. این نوع سیستم به سه گروه مختلف تقسیم می‌شود. نوع کاملاً بدون قاب (full frameless)، قاب U شکل یا یو چنل و شبه بدون قاب (semi frameless) از انواع کرتین وال فریم لس است.

فول فریم لس (full frameless)

سیستم-فول-فریم-لس-(full-frameless)-و-روش‌های-اجرای-کرتین-وال-در-این-سیستم

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد این نوع کرتین وال کاملاً بدون قاب بوده و چسب‌های ویژه نقش نگه دارنده شیشه‌ها را دارند. علاوه بر چسب از لاستیک‌هایی به نام EPDM نیز می‌توان در این نوع سیستم استفاده کرد. ظاهر یکنواخت و یکپارچه این مدل  باعث شده انتخاب بسیاری از طراحان و معماران باشد.

یو چنل (U channel)

سیستم-یو-چنل-(U-channel)-و-روش‌های-اجرای-کرتین-وال-در-این-سیستم

در سیستم یو چنل، از کاست‌هایی که به شکل U هستند استفاده می‌کنند. شیشه‌ها درون این کاست‌ها قرار می‌گیرند. در این سیستم می‌توان چسب‌های مخصوص استراکچر هم به کار برد. عدم استفاده از چسب مناسب در این سیستم و یا وجود نقص در اجرای آن می‌تواند به‌شدت از کیفیت آن بکاهد. میزان استاندارد هوابندی نیز متأثر از همین عوامل است.

نحوه اجرای نمای کرتین وال در این نوع از سیستم‌ها به‌گونه‌ای است که قیمت مناسب و پایین‌تری نسبت به سیستم فول فریم لس فراهم می‌کند. اگرچه قیمت کرتین وال می‌تواند عامل مهمی در انتخاب این روش باشد اما باید توجه داشت که این سیستم محدود به ساختمان‌های کمتر از 20 متر است و برای سازه‌های مرتفع توصیه نمی‌شود.

شبه بدون قاب (semi frameless)

سیستم-شبه-بدون-قاب-(semi-frameless)-و-روش‌های-اجرای-کرتین-وال-در-این-سیستم

در روش‌های اجرای کرتین وال در این نوع از سیستم‌ها، می‌توان در یک سمت، از درپوش آلومینیومی در یکی از مسیرهای افقی یا عمودی و در سمت دیگر از لاستیک برای فیکس کردن شیشه‌ها استفاده کرد. این نوع سیستم به دلیل ویژگی‌های به خصوصی که دارد می‌تواند نمای منحصربه‌فردی به ساختمان ببخشد.

سیستم‌های اجرای نمای کرتین وال

سیستم‌های اجرای نمای کرتین وال به دو نوع  رایج تقسیم می‌شود. سیستم استیک (stick) و سیستم یونیتایز (unitize) دو نوع عمده از این روش‌ها هستند. در ادامه به تشریح هریک از این دو روش به‌صورت مختصر می‌پردازیم. با بررسی ویژگی‌های هرکدام به مزیت‌ها و معایب آن‌ها پی برده و این دو روش را باهم مقایسه می‌کنیم.

سیستم استیک (stick)

سیستم-کرتین-وال-استیک-و-نحوه-اجرای-نمای-کرتین-والنحوه اجرای نمای کرتین وال در این روش به‌گونه‌ای است که استیک‌های آلومینیومی در جهت‌های عمودی و افقی بین فضای طبقات قرار می‌گیرند. این موضوع باعث می‌شود مقاومت سیستم بالا رفته و فشار ناشی از شیشه به سازه عقبی انتقال یابد. بخشی از مراحل تولید این نوع سیستم در کارخانه و بخشی دیگر در محل احداث و اجرای پروژه انجام می‌شود. از مزیت‌های روش‌های اجرای کرتین وال در این سیستم می‌توان به زمان بسیار کوتاه برای اجرای آن، مناسب و مقرون‌به‌صرفه بودن در اجرای پروژه‌هایی که نیاز به مراحل اجرایی بیشتری دارند و کمتر بودن تدارکات موردنیاز در اجرای آن اشاره کرد.

سیستم یونیتایز (unitize)

سیستم-کرتین-وال-یونیتایز-و-نحوه-اجرای-نمای-کرتین-والنحوه اجرای نمای کرتین وال در سیستم یونیتایز با نوع قبلی تفاوت‌های زیادی دارد. در این سیستم برخلاف نوع استیک  تمام مراحل ساخت و آماده‌سازی در کارخانه انجام می‌شود. پروفیل‌های آلومینیومی در زمان نصب به یکدیگر چفت می‌شوند.

این سیستم مزیت‌های زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها کیفیت بالای کرتین وال در این روش است. این امر باعث می‌شود چنین سیستمی برای سازه‌هایی در شرایط خاص اقلیمی مناسب باشد. روش نصب و اجرای سریع، یکی دیگر از مزیت‌های این سیستم است. این روش نسبت به سیستم استیک  روشی بهتر و پیشرفته‌تر محسوب می‌شود. اما قیمت نوع یونیتایز از استیک گران‌تر است.

با انواع اجرای نمای شیشه‌ای کرتین وال آشنا شدیم.

در این مقاله تلاش بر آن بود تا شما را با روش‌های اجرای نمای کرتین وال آشنا کنیم. هرکدام از این روش‌ها باتوجه‌به شرایط و سلیقه طراح می‌توانند انتخاب شوند. کرتین وال در نمای ساختمان‌های لوکس کاربرد زیادی دارد. این نوع از نماکاری طرف‌داران زیادی داشته و همیشه مورد استقبال قرار می‌گیرد. از روش‌های اجرای کرتین وال  می‌توان برای ساخت نماهای زیبا برای سازه‌های ایرانی و خارجی استفاده کرد.

کاربرد انواع کرتین وال تنها محدود به نمای ساختمان نمی‌شود و از آن می‌توان برای ساخت درها و پنجره‌های شیشه‌ای، سقف شیشه‌ای و پارتیشن استفاده کرد. نمای کرتین وال برای سقف شیشه‌ای در دو نوع ثابت و متحرک است. با به‌کارگیری در و پنجره‌های شیشه‌ای می‌توان ظاهری مدرن و زیبا به ساختمان بخشید.

کاهش مصرف انرژی یکی دیگر از مزیت‌های این روش است.  هزینه مراقبت و نگهداری در انواع سیستم اجرای نمای کرتین وال مناسب و مقرون‌به‌صرفه است. نمای کرتین وال شیشه‌ای در برابر باد و بارندگی مقاوم بوده و از نفوذ آب به قسمت‌های داخلی سازه و به هدررفتن گرما جلوگیری می‌کند. هم چنین به دلیل خاصیت رفلکس کردن نور در شیشه، از قسمت‌های بیرونی نمی‌توان به‌راحتی داخل ساختمان را دید.

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

نظرات کاربران 0